Aprecieri pe Facebook

vineri, 19 aprilie 2013

Incredibil, Base Jumping cu 250 km/ora - adrenalina la max video

Incredibil, Base Jumping cu 250 km/ora - adrenalina la max video

Base Jumping este un sport dezvoltat in principal din parasutism dar diferentele intre ele sunt foarte mari. Una ar fi distanta fata de sol, care ii forteaza pe practicantii de base jumping sa renunte la parasuta de rezerva, pentru ca nu au timp sa o deschida, si mai ales timpul de planare care, dupa deschiderea parasutei, se reduce la ordinul a catorva secunde.

In caz ca erai curios, intre anii 1981 si 2009 au fost inregistrate 133 de decese provenite de la astfel de sarituri.

"BASE" este un acronim format din prescurtarile celor patru zone de unde se poate practica base jumping: cladiri, antene, poduri, pamant (Building, Antenna, Span, Earth).

La inceputul anilor '80 toate sariturile se faceau cu echipamentul standard de parasutism (parasuta pricipala si parasuta de rezerva) dar ulterior au fost inventate echipamente speciale care sa completeze cerintele practicantilor (ex: wingsuit, un costum special, dupa modelul liliacului, pentru a plana pe distante mari).


Alexander Polli, a reusit o performanta demna de invidiat: dupa ce a sarit dintr-un elicopter a reusit sa treaca printr-o fereastra dintr-un munte, cu o viteza de aproximativ 250 de km pe ora. Acesta purta un costum de zburat, care permite oamenilor sa imite zborul. Sau, dupa cum explica Huffington Post, ganditi-va la un liliac pentru a va face o imagine.

Performanta a fost filmata de mai multe camere in high-definition, inclusiv una montata pe casca lui Alexander.

Cand a anuntat postarea filmarii pe Twitter, Alexander Polli a scris: "Traiesc asa pentru ca sunt constient ca am o singura viata".

Polli, in varsta de 27 de ani, a explicat ca i-a venit ideea in timp ce facea o excursie cu prietenii in muntii Montserrat, in apropiere de Barcelona, Spania.

Video





Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu