Aprecieri pe Facebook

vineri, 26 aprilie 2013

Timbrul de mediu va fi inlocuit cu taxa de poluare inclusa in pretul carburantului


Epopeea taxei auto continua cu un nou episod. Autoritatile au de gand, mai nou, sa puna la plata pe toti cei care detin sau conduc un automobil pe strazile din Romania. In Parlament se "coace" o lege in acest sens, care are mari sanse sa fie aprobata pana la sfarsitul anului.

Taxa auto, botezata mai nou timbru de mediu, incalca legile europene si instituie un tratament discriminatoriu intre proprietarii de automobile din Romania, sustin avocatii de business.

Un fapt pe care il repetam inca din 2007, de cand prima forma a taxei a intrat in vigoare. De atunci, cu toate ca a pierdut procese pe banda rulanta, taxa a functionat, adevaratul sau scop fiind atins - statul s-a folosit de cateva miliarde din banii cetatenilor, fara dobanda, cu promisiunea ca ii va inapoia undeva in viitor.

Cei mai multi dintre cei care au dat in judecata statul au castigat, si-au primit banii inapoi, altii inca asteapta sa primeasca banii incasati ilegal de statul roman.

DailyBusiness.ro a scris in repetate randuri, citand expertii in drept si industria auto, ca singura solutie pentru ca o astfel de taxa sa fie aplicata legal este sa fie transformata intr-un impozit auto sau sa fie inclus in pretul carburantilor. Cu alte cuvinte, sa fie platita de toata lumea.

Doi senatori PNL, Valeriu Boeriu si Cristian Bodea, au trecut deja la fapte si au depus marti la Senat un proiect de lege pentru eliminarea timbrului de mediu si transformarea lui in taxa de poluare care sa fie inclusa in pretul combustibililor, la valoarea de 1 ban pe fiecare litru de carburant, indiferent ca este vorba despre benzina, motorina sau gaz petrolier lichefiat.

Mai multe pe DailyBusiness.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu