Multe dintre roşiile de import care se comercializează la noi sunt modificate genetic. Acestea pot fi uşor depistate pentru că au o caracteristică specifică. "Unele firme din afara ţării produc un soi de roşii modificate genetic pentru a le face rezistente la transport. Străinii exportă foarte mult şi uneori transportul durează şi 10 zile. La aceste roşii se constată, după tăierea longitudinală, că în dreptul codiţei există o parte de culoare verde care se continuă în interiorul fructului şi care este uşor lemnos. Asta îi permite fructului să reziste o perioadă mai îndelungată, uneori şi 40 de zile", ne-a mai precizat dr. Marcel Costache.
Mai multe detalii pe: http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/242039/2014/Afla-cum-depistezi-rosiile-modificate-genetic-de-pe-piata
Concluzia
Cand cumparati rosii pe piata, pipaiti rosia si trebuie sa simtiti daca e tare sau catifelata.
Dar cel mai sigur obligati vanzatorul sa va taie in jumatate o rosie pe care o alegeti si cumparati in cunostinta de cauza.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu