Aprecieri pe Facebook

vineri, 2 martie 2018

Video-documentar, comisarul Eugen Alimanescu, cel mai controversat politist roman,

Video-documentar, Povestea celui mai controversat poliţist român. Eugen Alimănescu, comisarul care provoca tâlharii pentru a-i împuşca...


Comisarul Eugen Alimănescu, celebru poliţist român, a fost un personaj controversat. A creat Brigada Fulger, o divizie de poliţişti care a acţionat pe urmele celor mai celebri infractori de la începutul secolului.
Prefera să provoace infractorii să riposteze pentru a-i împuşca pe loc. A fost folosit de comunişti pentru execuţii politice şi a sfârşit într-un mod misterios.
I s-a spus ” Comisarul de Fier” sau ” Invincibilul” şi a fost asemuit cu celebrul poliţist american Eliot Ness, cel care a reuşit să îl aresteze pe Al Capone, în anii 30. 

Perioada de glorie a poliţistului Eugen Alimănescu a fost  după al Doilea Război Mondial într-un Bucureşti terorizat de crime, jafuri şi nenorociri.
A rămas în istorie drept un justiţiar pentru care nu existau reguli atunci când era vorba de prinderea infractorilor. Se spune chiar că poliţistul prefera să-şi provoace fugarii să reacţioneze, pentru a îi putea împuşca în voie.

 "Dibaci mânuitor a tot soiul de arme, tintaş fara de pereche, iar pe deasupra dotat cu un mare curaj, era şi de aşteptat ca în scurt timp cei mai temuti banditi sa-i cada victime ”.

Aşa îl descria pe vestitul poliţist ziarul ”Universul”.





Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu