Aprecieri pe Facebook

miercuri, 9 ianuarie 2019

India Mistica, Incredibila Calatorie a Inspiratiei (2005), video documentar,

India Mistica, Incredibila Calatorie a Inspiratiei (2005), video documentar,

Director: Keith Melton, 
Narator: Peter O'Toole, 
Distribuţie: Rupak Mehta, Peter O'Toole, Latesh Patel, 

Un documentar pe care il veti urmari cu mare interes...

India mistică spune povestea lui Neelkanth, un băiat dintr-un sat din nordul Indiei, care, deși are doar 11 ani, visează deja de mult să devină yoghin. În întunericul serii ploioase din 29 iunie 1792, Neelkanth  își părăsește familia, plecând înot în apele râului Saryu. Ieșind la mal în aval, Neelkanth începe o călătorie de 7 ani, în care va străbate desculț aproape 15.000 de kilometri, o mare parte a Indiei.


Tânărul yoghin îi impresionează pe toți cei pe care îi întâlnește, fiind o sursă de inspirație spirituală, dar refuză să rămână în satele pe care le vizitează. Reușește să îmblânzească o felină fioroasă care teroriza un sat. Urcând pe Himalaya fără încălțări și îmbrăcat sumar, reușește să supraviețuiască temperaturilor de îngheț prin tehnici yoga și de meditație.

Traversează o trecătoare de 6 kilometri și trece prin cel mai abrupt defileu din lume, înainte de a se încumeta să străbată jungla în drumul său spre țărmul oceanului. La Jagannath Puri, este invitat de rege să participe la Rath Yatra (festivalul anual al carelor). În cele din urmă, arată India mistică, Neelkanth își încheie călătoria în satul Loj, din Gujarat, unde marele învățat Ramanand Swami îl convinge să-i ia locul.

Neelkanth devine Bhagwan Swaminarayan, ale cărui povețe sunt și azi sursă de inspirație pentru milioane de oameni care caută unitatea în extraordinara diversitate a Indiei.



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu