Aprecieri pe Facebook

CULTURA GENERALA

1.CARTI  ELECTRONICE DIVERSE DOMENIISite-uri străine

.
www.literature.org - Aici puteţi citi o mulţime de cărţi din literatura universală, în limba engleză.
.
www.gutenberg.org - Pe acest site aveţi ocazia să alegeţi, din sute de opţiuni, cărţile în limba engleză care vă interesează.
.
www.free-ebooks.net - Aveţi de ales dintr-o multitudine de oferte, în engleză, împărţite pe categorii.
.
www.bibliomania.com - Accesând secţiunea "Read", puteţi citi sute de cărţi în engleză, împărţite în mai multe categorii.
.
www.books.google. com - Cel mai cunoscut motor de căutare pe internetare şi o secţiune cu opere în limba engleză, din diverse categorii,de la grădinărit şi reţete de bucătărie până la literatură.

Pagini în limba română


.
www.romaniaeuropa. com - Puteţi citi în secţiunea "Cărţi online" opere şi lucrări din domenii diverse.
.
www.carti.x6.ro - Pe acest site aveţi de ales din peste 10.000 de cărţi.
.
www.e-scoala.ro/biblioteca/index.html - Aici găsiţi câteva dintre cărţile necesare elevilor.
.
www.editura.liternet. ro - Puteţi citi opere ale unor autori români, atât proză, cât şi pţzie. . www.biblioteca-online.ro - Găsiţi câteva lucrări ale unor scriitori români.
.
www.polirom.ro - În secţiunea "Bibliotecă online" de pe acest site puteţi descărca zeci de cărţi.
.
www.bmb-on-line.ro - La această pagină puteţi lectura operele câtorva autori clasici români.
.
www.e-librarie.ro - Pe acest site puteţi găsi cărţi scrise în română şi în engleză din multe domenii.
.
www.biblior.net - Bibliotecă virtuală cu opere româneşti.
.
ro.wikisource.org - Găsiţi documente istorice, pţzii şi cărţi româneşti.
.
www.cartiaz.ro - Pe această pagină de internet aveţi ocazia să citiţi cărţi din domenii diferite.
.
www.scribd.com - Pentru a citi cărţi în română, accesaţi secţiunea "Explore" (în partea de sus a ecranului) şi apoi ţineţi cursorul mouse-ului pe "English" (în centrul ecranului) şi alegeţi "român".Opere audio

.
www.cartiaudio.eu - Puteţi asculta câteva opere străine celebre şi le puteţi descărca în calculator.
.
www.audiocarti.eu - Şi pe acest site aveţi ocazia să ascultaţi opere româneşti şi străine. 2.Un site exceptional, folositor tuturor. Pastrati-l si rasfoiti-l din cand in cand. O sa gasiti lucruri deosebite.

3 milioane de pagini de carte scanata romaneasca!!!

http://www.dacoromanica.ro/


In 2011, ca urmare a celui mai ambitios proiect de digitizare la nivel national, Biblioteca Metropolitana Bucuresti a lansat dacoromanica.ro , cea mai importanta biblioteca digitala romaneasca accesibila gratuit pe internet, oferind utilizatorilor trei milioane de pagini de carte scanate.
In urma cu cativa ani, Biblioteca Metropolitana Bucuresti a demarat, sub conducerea d-lui dr. Florin Rotaru, activ promotor al modernizarii bibliotecilor romanesti, un proiect ambitios de digitizare a patrimoniului cultural romanesc de carte veche si de creare a unei biblioteci virtuale deschise, accesibila tuturor utilizatorilor.
Portalul DacoRomanica isi propune sa devina un veritabil centru virtual al pastrarii si dezvoltarii culturii romanesti, reprezantand un instrument vital in serviciul retelelor de cooperare nationala si internationala. Biblioteca virtuala este dezvoltata permanent, fiind in prezent singura biblioteca digitala profesionala din Romania, conceputa pentru a raspunde provocarilor Mileniului III si pentru a deveni partener in Biblioteca Virtuala Europeana (EUROPEANA).

Portalul DacoRomanica ofera acces la documente tiparite, fisiere audio si video din domenii multiple - economie, societate, religie, literatura, stiinte, istorie, geografie, filozofie, psihologie, lingvistica, arta, divertisment, tehnica, medicina.

3.FILME DOCUMENT

 507 filme documentare online cele mai multe subtitrate, care pot fi vizionate online sau descarcate gratuit pe calculator.
Filmele sunt publicate pe FilmeDocumentare.com si au fost ordonate de categorii de interes ce acopera mari domenii ale cunoasterii.
Desigur, lista nu este si nu va fi niciodata completa, insa mizam pe ajutorul, ideile, sugestiile si observatiile tale pentru a o extinde cat mai mult.

IstorieNaturaMistereSocietateArta si ArtistiMediuReligie si SpiritualitateConspiratii
Politica

Cultura
StiintaBiografii


Teatru radiofonic:

Lista alfabetică a pieselor

Auditie placuta !

2 comentarii :

  1. Bun venit paginii de cultura si mie in miezul ei!!Nicole

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-e dor sa aud oamenii vorbind despre carti, despre sensul lor, despre stilul ales de autor, despre starea de incitare sau de reverie pe care a produs-o opera unui autor...Asa ceva nu se mai intampla decat foarte rar, aproape doar intre profesionistii scrisului...
    I miss to hear talking about books, about its meanining, about the dream or the anger involved in the author,s novel...The computer destroyed the close communication and the books, the pleasure for books, for reading and discovering a book!!N

    RăspundețiȘtergere