Aprecieri pe Facebook

duminică, 10 iulie 2011

Victoria prin KO a lui Lucian Bute impotriva lui Mendy, l-a ridicat in rangul de Erou National al Romaniei ! - Comentariu si Video

De patru ani a asteptat Lucian Bute sa-si apere titlul de campion modial in versiunea IBF  in Romania, intr-o sala arhiplina de romani (aproximativ 10 000) si a inca milioane de telespectatori.
Aseara nu numai ca si-a indeplinit visul, dar a transmis si romanilor caldura sentimentului national.
"Sunt mandru, ca sunt roman." a declarat vizibil emotionat si cu lacrimi in ochi Lucian Bute in interviul de la sfarsitul meciului.




VIDEO - Clipul de promovare oficial al meciului Bute - Mendy! pe www.sport.ro


Spre marea parere de rau au existat si carcotasi, care au facut comentarii total neprofesioniste si rauvoitoare despre adversarul lui Bute si despre durata meciului, sugerand aranjamente de culise.
Marele campion Leonard Doroftei a declarat la RadioGSP unde comenta meciul: ” Mi se pare prea ieftin meciul acesta. Daca galele sunt organizate in Romania, pugilistii nostri vor fi mereu campioni. Lui Bute i-a intrat croseul de stanga. E normal sa se bucure, e munca lui, dar speram sa il doboare in repriza a cincea. Mendy merita Oscarul pentru cum a luptat azi. Si-a luat banii si a plecat acasa!” - un comentariu lipsit total de fair-play si plin de invidie care nu isi avea locul.
Adevarul este ca adversarul lui Bute a fost ales de bordul IBF si are un palmares de invidiat.

Palmaresul celor doi pugilisti:


Lucian Bute

Pana in prezent, Bute si-a aparat cu succes titlul IBF la categoria supermijlocie in fata sporivilorWilliam Joppy (SUA), Librado Andrade (Mexic, de doua ori), Fulgencio Zuniga (Columbia), Edison Miranda (Argentina), Jesse Brinkley (SUA) si Brian Magee (Irlanda de Nord).

Ca profesionist al ringului, pugilistul roman s-a impus in toate cele 28 de meciuri pe care le-a avut pana in prezent, de 23 de ori prin Knock Out.

Romanul in varsta de 31 de ani a mai cucerit titlurile NABF la semigrea si supermijlocie, WBC Continental Americas precum si WBO Inter-Continental. Bute este liderul mondial in clasamentul categoriei supermijlocii.

Jean-Paul Mendy

In varsta de 38 de ani, Jean-Paul Mendy este challengerul obligatoriu la titlul de campion mondial IBF si nu a cunoscut infrangerea pana acum.

Mendy are 29 de victorii, din care 16 prin knock-out, si o remiza. Francezul intentioneaza sa unifice toate centurile la categoria supermijlocie daca il invinge pe Lucian Bute.

In ultimul meci, cel pentru postura de challenger la titlul mondial, a fost trimis la podea de australianul Sakio Bika in prima repriza. Arbitri au considerat insa ca lovitua acestuia a fost neregulamentara si Mendy a castigat dupa ce Bika a fost descalificat.
Fimul meciului - Video:

Lucian Bute a intrat in ring pe "Where the streets have no name" a celor de la U2. Spectatorii l-au ovationat la scena deschisa. Numele sau s-a auzit rasunand in intreaga sala de la Romexpo.


Repriza 1: Echilibru si tatonare 
Repriza 2: Bute il loveste in plina figura cu un croseu de dreapta pe francez. Mendy incearca sa-l surprinda pe roman.
Repriza 3: Super upercut de stanga reusit de Bute. Publicul simte momentul bun al romanului. 
Repriza 4: K.O. Lucian! Dupa cateva momente bune ale lui Mendy, Lucian s-a aparat foarte bine si a reusit o lovitura de magician, croseu de stanga, care il pune la podea pe francez.






Video - Reluarea fazei croseului de stanga a lui Bute si KO Mendy !




Presa de afara este CUCERITA de KO-ul lui Bute:  Mendy a cazut cu fata inainte!  
Vezi cum au descris meciul pe Sport.ro



Alexey Sukachev, trimisul unuia dintre cele mai cunoscute situri de specialitate, a relatat despre meciul lui Bute: "Bute a trimis o stanga devastatoare in barbia lui Mendy, iar acesta a cazut cu fata inainte!".
Acesta a remarcat faptul ca Bute a accelerat de abia in repriza a 4-a, cand a si reusit KO-ul, in timp ce Mendy nu si-a gasit ritmul in primele 4 runde.
Concluzia a fost una singura: "Inca o victorie devastatoare a lui Bute, care i-a administrat prima infrangere in cariera lui Mendy!"


Sursa video: YouTube si Sport.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu