Aprecieri pe Facebook

sâmbătă, 24 septembrie 2011

In tara apar tot mai multe zone de acces gratuit la internet wireless

 In urma cu doi ani, 211 puncte de acces gratuit la internet de banda larga (hotspot-uri - Wi-Fi) au fost instalate in zone publice din Romania, de catre SNR si Romtelecom cu bani publici. Autoritatile promiteau inca 300 de hotspoturi pana la sfarsitul lui 2010, dar nu s-a mai auzit nimic. In statistici, anul trecut in tara erau in total 1050 de hotspoturi. In acest an, RCS&RDS si-a dezvoltat o retea Wi-Fi care a ajuns la peste 400 de hotspoturi in tara, prin care internetul poate fi accesat gratuit de proprii abonati. Orange a lansat o retea Wi-Fi moderna in Centrul Vechi din Bucuresti, unde internetul poate fi momentan accesat gratuit de oricine are un telefon performant, iar pana la sfarsitul acestui an tot orasul Mangalia ar urma sa fie acoperit de internet wireless gratuit, dupa un model deja implementat in Roman.

Daca statul nu face, se misca insa operatorii privati. RCS&RDS, cel mai mare operator de cablu local, a inceput sa dezvolte din luna mai din acest anpropria retea Wi-Fi, in care accesul la internet este gratuit doar pentru abonatii companiei.



"In prezent operam peste 400 hotspot-uri in mai multe localitati din judetele: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Braila, Brasov, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Gorj, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Valcea, Vaslui, Vrancea. La acestea se adauga municipiul Bucuresti", a precizat pentru HotNews.ro Cristina Nicoara, specialist PR in cadrul companiei.


Citeste mai multe pe HotNews.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu